EGYETEMI ÉLET - A Debreceni Egyetem lapja

EGYETEMI ÉLET – A Debreceni Egyetem lapja

Az Egyetemi Élet, kéthetente 32 oldalon megjelenő lapban igyekszünk mindenről tájékoztatni és informálni olvasóinkat, ami az egyetemen történik. Már közel tíz éve, hogy hallgatók írják a cikkeket. 1997-2000 között a HAHA volt a lap kiadója, de 2000-től, az egyetemi integráció nyomán ismét a Debreceni Egyetem biztosítja a kiadáshoz szükséges forrásokat, amelyek 2001-től beépülnek a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának költségvetésébe.

Az elmúlt időszakban sok átalakuláson átesett lap – Magyarország második legrégebbi, már 45 éve folyamatosan megjelenő felsőoktatási lapja – 1999 szeptemberétől ingyenes. 2003-tól pedig már teljesen színesen jelenik meg az újság. Az egyes karok híroldalai mellett a különböző rovatokban helyet kap az egyetemalapítás körüli események bemutatásától a színházi, kulturális, zenei, irodalmi híreken át a kényes témák feszegetéséig szinte minden, amit a nyomdafesték elbír…

Az Egyetemi Élet ma már több mint diáklap, hiszen lehetőséget nyújt a fiatal debreceni értelmiségieknek, művészeknek a bemutatkozásra. 1998-ban elnyertük “Az év diákújságja”, 1999-ben “Az EFOTT hivatalos lapja” címet. 2004-ben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület és a Hallgatói Szolgáltatók Országos Szövetsége az Egyetemi Élet szerkesztősége részére a “Pro Sperare 2004” különdíjat adományozta.

EGYETEMI ÉLET

Töltsd le az Egyetemi Élet legfrissebb számát

A legfrissebb számot a Debreceni Egyetem honlapjáról töltheted le. Kattints a letöltésre!

EGYETEMI ÉLET LETÖLTÉS

 

Amennyiben Debrecenben élsz, vagy a Debreceni Egyetem hallgatója vagy különösen ajánlott, hogy képben legyél a város történéseivel kapcsolatban, a Campus Rádió mindig a legfrissebb aktualitásokat szolgáltatja az online rádió hallgatói részére.