windows 10 gyorsítása
Hasznos linkek

Windows 10 gyorsítása egyszerűen

Indokolatlanul belassul a géped és lomha lett a működése? Ha azon agyalsz, hogyan gyorsíthatod fel a Windows 10-et, akkor a megfelelő helyen jársz. A Windows 10 gyorsítása koránt sem annyira nagy ördöngösség, mint azt sokan hiszik, a megfelelő tippek és lépések elvégzését követően az esetek többségében megszűnik a probléma.

Noha a Windows 10 vitathatatlanul a Microsoft leghatékonyabban kódolt operációs rendszere, tisztában vagyunk azzal is, hogy rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amelyek nagy mennyiségű rendszer erőforrást igényelnek. Még ha a legújabb iterációja beépített, rendkívül hasznos funkciókkal is javítja az általános hatékonyságot, a számítógép teljesítménye mégis lelassulhat.

Számos szokásos „gyanúsítottunk” van, amelyek valószínűleg felelősek az ilyen lassulásért. Ide tartozik az egyre duzzadó ideiglenes fájlok méretei és a kevésbé erős hardver. Természetesen megtehetünk sok dolgot azért, hogy felgyorsítsuk a Windows 10-et és a teljesítményét újra a csúcsra emelhessük.

 

A Windows 10 gyorsítása működik a régi gépeken is?

Természetesen azt azért számításba kell vennünk például egy ezeréves hardware esetében, hogy könnyen lehet a problémánk fő forrása a gyenge, elavult konfiguráció. Emellett azért azt is tudni kell, hogy ez még mindig nem jelenti a vasad halálát.

Sok mindent tehetsz azért, hogy sokkal jobb állapotba kerüljön akár a régi géped is, azonban benne van a pakliban, ha ilyen esettel állsz szemben, hogy egy minimális pénzbefektetést is rá kell áldoznod egy-két alkatrész cserélése, és egyben a számítógép gyorsítása érdekében

Az alábbi cikksorozatban útmutatókat találunk konkrét lépésekkel, hogy a lehető leghatékonyabban kezelhessük a Windows 10 felgyorsításának legjobb módjait. A nem kívánt programok eltávolításától a töredezettségmentesítésig és a meghajtóink optimalizálásán túl a felesleges speciális effektusok letiltásáig és akár a hardverfrissítések végrehajtásáig is. Ez a lista annyira nem hosszú, de érdemes lépésekben haladnunk.

A Windows gyorsítása 3 nem túl hosszú cikkből áll:

(Érdemes sorban haladni)

Windows 10 gyorsítása – 1.rész
Windows 10 gyorsítása – 2.rész
Windows 10 gyorsítása – 3.rész

 

Még több hasznos, a mindennapi életedet megkönnyítő cikkeket itt találhatsz!