Startup vállalkozás ötletek
Hasznos linkek

Startup vállalkozás ötletek

Évente becslések szerint 100 millió új Startup vállalkozás indul globálisan, a valószínűsége egy teljesen egyedi üzleti ötlet előállításának szó szerint másodpercenként csökken. Még akkor is, ha hasonló termék vagy szolgáltatás, továbbra is egyedülálló élményt kínálhat, amely előnyt biztosít versenytársaival szemben.

A mai kihívások arra késztették a kis és nagy vállalkozásokat, hogy elforduljanak az eddigi irányaiktól és ügyfeleik új igényeihez igazodjanak. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nem mutatják be egyértelműen, hogy értéket képviselnek a megcélzott fogyasztók számára, rövid élettartamúak lesznek. Az esetleges gazdasági hanyatlásban pedig csökkent a költekezés és ez azt jelenti, hogy egy üzleti ötlet, amely egy évvel ezelőtt például működött, kevésbé lehet sikeres, de ez fordítva is igaz lehet.

Rich Vogel, a Loeb.nyc alapító partnere és pénzügyi igazgatója úgy véli, hogy az ambiciózus alapítóknak egyensúlyt kell találniuk a válság idején a fogyasztók ellátása és annak biztosítása érdekében, hogy termékeik öt év múlva továbbra is értékesek maradjanak. „Az új vállalkozóknak fontolóra kell venniük, hogy üzleti vállalkozást indítanak-e a mai problémákra, vagy a termék túlmutat-e a válságon. Meg kell értenie vállalkozásuk hosszú távú potenciálját. ”

Ehhez meg kell értenünk a satrup ökoszisztémát és nem árt alaposan körbenézni, inspirálódni mielőtt letesszük a voksunkat egy-egy esetlegesen életképesnek vélt startup ötlet mellett.

 

# Startupvallalkozas.hu

„Semmi sem jobb, mint magadnak dolgozni. Még akkor is, ha szereted a munkát és úgy gondolod, hogy ez kifizetődő, elégedettséggel tölt el, ha a saját magad főnöke vagy, az egy teljesen más érzés… Teljesen más élet. Nem csak értelmesebb, de nagyon sok előnnyel is jár. Épp ezért szedtük össze a legjobb startup ötletek terjedelmes listáját.

Bár úgy tűnik, csábító merészkedni egy új piacra, különösen, ha egy startup / induló vállalkozást tervezel, trükkös lehet és nézzünk szembe a tényekkel, elég kockázatos is. Hogy tisztábban láss, figyelmedbe ajánljuk a Startup ökoszisztéma összetétele című cikkünket.

Több időt fordítasz rá, mint például egy máshol végzett 9-5-ig állásban töltött munka során, és lesznek olyan pillanatok, amikor valójában sokkal többet áldoz fel, nem csak az idődet. De még akkor is megéri.

 

Míg a saját vállalkozás indításán gondolkodunk, az első gondolatok, amelyek átfut az agyunkon, többségében valószínűleg a következők:

  • Mit kellene eladni?
  • Melyik piaci szegmensben van a legtöbb pénz?
  • Hogyan kezdjem el a jelenlegi készségemet?
  • Hogyan tudom munka mellett elkezdeni?

 

Startup ötletek, amelyek pénzt hozhatnak neked

Összeállítottuk a startup vállalkozás ötletek átfogó listáját, amelyeket két kategóriába osztottunk:
Termék-alapú üzleti ötletek és a Szolgáltatás-alapú üzleti ötletek. A nagy terjedelem miatt a 80 ötletet 2+2 cikkre osztottuk. Két külön cikkben foglalkozunk a Termék-alapú üzleti ötletekkel és megint másik két cikkben a Szolgáltatás-alapú üzleti ötletekkel.

Reméljük, hogy ez a gondolatindító megfelelő betekintést nyújt majd neked a különféle szegmensekbe, amelyekbe betörhetsz, ha érzel hozzá affinitást.”

 

A Kazánház Egyetemi Klubban már rengeteg hasonló rendezvény került megrendezésre. Példának okáért a Debreceni Egyetem Üzleti Innovációs Klub rendezvényei, illetve a Startup Hét Debrecen rendezvénye, amely Debreceni fiatal vállalkozói és startup-ok számára segítenek az ökoszisztéma megismertetésében, illetve népszerűsítésében.