képszerkesztő programok - egyetemter.hu
Hasznos linkek

Képszerkesztő és fotószerkesztő programok

Összeszedtük a legjobb ingyenes képszerkesztő és fotószerkesztő programokat, hogy a képeidet a lehető legegyszerűbben és a legjobb eszközökkel szerkeszthesd.

Egy megfelelő ingyenes fotószerkesztő segíthet átalakítani a képeket, például segít a színek javításában, a megfelelő filterezésben, montázsok készítésében és még sok másban is. Akár online felületre/megosztásra szánod, akár nyomtatásra készült, mindegyikre van megfelelő alternatíva.

Milyen képszerkesztő megoldásra van szükséged?

Előzetesen érdemes átkattintanod a Képszerkesztő kategóriák szinte bármilyen felhasználásra című cikkre, ugyanis a felhasználástól függően így valószínűleg könnyebben eligazodsz majd.

Ma már sok ingyenes és hatékony képszerkesztő megoldás létezik, és nyilván a legkézenfekvőbb eszköz mindenki számára a saját mobiltelefonja. Bárhol, bármikor lőhetünk egy jó kis képet, amelyet szinte egyből fel is javíthatunk. Szerencsére igen sok átfedés van az iPhone képszerkesztők és az Androidos fotós alkalmazások között, bár vannak még bőven lényeges kivételek.

Rengetegen használnák az online képszerkesztő felületeket a szelfik feljavítására, vagy egyszerűbb filterezés, vagy fotó montázs készítéséhez. Ezek többnyire mind ingyenesek, és gyakran online fényképtárolási és -megosztási szolgáltatásokhoz kötődnek.

Professzionális szoftverek

A képszerkesztés csúcsán a Photoshop áll természetesen, amelynek a mai napig nincs igazi riválisa. Réteges szerkesztési, rajzolási, szöveg- és 3D-s képalkotó eszközei okkal az iparági szabványt képezik. A Photoshop nemrég iPad alkalmazást is kapott, de ez még nem igazán hatékony a nyers fájlszerkesztésben.

Ha profibb fotós vagy érdemes lehet ránézned a Capture One-ra, amely számos eszközt kínál ehhez, csúcsminőségű nyersfájl-átalakítással együtt. Természetesen az Adobe Photoshop és a Capture One is fizetős szoftverek, azonban mindkettőnél lehetőségünk van kipróbálni a demo verziót, ami minden pro funkciót tartalmaz, nagyjából 7 napig, amíg a próba verzió tart.

Érdekel a videók szerkesztése is? Kattints!