geforce now
Hasznos linkek

Játék a felhőben! Íme az Nvidia Geforce Now

Érdemes odafigyelni az Nvidia Geforce Now streaming szolgáltatására, mert elképesztően olcsó és aránylag stabil is. Szóval még egy 2magos régi gépen is jól tudunk játszani, persze, ha a netünk is megfelelő ehhez. Ez nem egy szponzor cikk, valójában kipróbáltuk, tetszett és gondoltuk megosztjuk. Na lássuk…

 

Amit az Nvidia GeForce NOW-ról tudni érdemes

A GeForce NOW egy észak-amerikai és európai adatközpontokban működő szerverekből álló hálózatból áll, amely a GeForce NOW játékkönyvtárat üzemelteti és szolgálja ki az adott régiók tagjai számára.

A szerverek Nvidia Tesla grafikus kártyákat használnak és akár 1080p felbontással is streamelhetnek játékokat 60 képkocka/másodperc (néha 120 képkocka) felbontással. Az Nvidia 50 Mbit/s-os internetkapcsolatot ajánl az 1080/60p streamhez, de a szolgáltatás 720p/60p sebességgel is streamelhet 25 Mbit/s kapcsolatokhoz, 720 / 30p képkocka másodpercenként a 10 Mbit/s-nál magasabb kapcsolatokhoz és adaptív bitráta-streamelést használhat a sávszélesség alapján a minőség méretezéséhez. A kiszolgálóoldali hardvert folyamatosan frissítik, hogy javítsák az adatfolyamok minőségét.

Egyébként a már Steamen, EpicGames, Ubisofton, vagy GOG-on megvásárolt játékaink többségével játszhatunk ha előfizettünk a Geforce Now-ra. Az elérhető játékok listája itt található.

geforce now előfizetés

Az ingyenes verziót nem javasoljuk, biztos, hogy minden szerver esetében több százan állnak majd előtted a várólistán.

 

2017 januárjában az Nvidia bemutatta a GeForce NOW klienseket Windows és Macintosh számítógépekhez

…amelyek Észak-Amerikában és Európában ingyenes bétaverzióként elérhetők. A GeForce NOW lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek egy virtuális számítógéphez, ahol telepíthetik meglévő játékaikat a meglévő digitális terjesztési platformokról és távolról játszhatnak velük. Az eredeti Shield verzióhoz hasonlóan a virtuális asztalt is az Nvidia szerverekről továbbítják. Android-klienst is bemutattak 2019-ben.

A szolgáltatás kilépett a Bétából és 2020. február 4-én indult a nagyközönség előtt. A Windows, macOS, Android, iOS, Shield TV, Chromebook eszközök és a WebOS rendszert futtató LG TV-k 2021-ben érhetők el.

 

További infók a GeForce Now-ról

Az eredeti GeForce NOW könyvtár a Shield-en 2016 márciusáig több mint 80 játékot tartalmazott; a Game Developers Conference 2016 konferencián az Nvidia új licencszerződéseket jelentett be a Sega és a Warner Bros cégekkel. A szolgáltatás könyvtárának nagy része előfizetéssel történő streaminghez állt rendelkezésre.

Néhány játék csak “Buy & Play” címen volt elérhető, amely alatt a felhasználóknak meg kell vásárolniuk a címet a hozzáféréshez. Ezt a könyvtárat azóta lecserélték a “hozza a saját játékát” modellre, amely összhangban áll a GeForce NOW Windows, Macintosh és Android rendszerrel. Például, ha egy felhasználó Fortnite-ot akar játszani egy eszközön, az ingyenes lenne, mivel maga a játék szabadon játszható, de a Grand Theft Auto V játékához a felhasználónak be kell jelentkeznie egy Steam-fiókba, amely a játék tulajdonosa.

Az Nvidia számos licencjogi vitában vett részt…

a szolgáltatással kapcsolatos játékokkal kapcsolatban, különösen 2020 februárjában és márciusában, amikor a szolgáltatás a béta szakaszáról az általános kiadásra váltott. A Bethesda röviddel ezután kihúzta játékai többségét. A The Long Dark fejlesztői elmondták, hogy játékukat mindenféle licencszerződés nélkül helytelenül helyezték a szolgáltatásra; Nvidia beleegyezett, hogy ezt a játékot is eltávolítja. 2020 márciusának elején a 2K Games is kivette termékeit a szolgáltatásból.

Az Nvidia 2020 májusában bejelentette, hogy megváltoztatják megközelítésüket, hogy a fejlesztők és a kiadók megkövetelik, hogy játékaikat 2020 júniusától kezdve a GeForce NOW szolgáltatás könyvtárának használatához engedélyezzék, bár ez ingyenes szolgáltatás lesz ezeknek a vállalatoknak. Röviddel ezután a Valve bejelentette, hogy üzletének bétáját indítja el a Steam Cloud Play szolgáltatásaiból, amely integrálódik más felhőalapú játék szolgáltatásokkal, beleértve a GeForce NOW-t is.

 

A GeForce NOW számítógépekhez

A 2017. januári Consumer Electronics Show-n az Nvidia bejelentette a GeForce NOW verzióját Windows és Macintosh számítógépekhez. Az Nvidia Shield verziójától eltérően (amelyet az Nvidia a Netflixhez hasonlóan hirdetett), ez egy külön ajánlat, amelyben a felhasználók bérelhetnek hozzáférést egy távoli asztalhoz, hozzáféréssel egy Windows környezethez, GeForce GTX grafikával.

A felhasználók digitális terjesztési klienseket, például a Steamet telepíthetnek a távoli asztalra, hogy letölthessék és futtathassák a megvásárolt vagy ingyenesen játszható játékokat, ahogyan ők helyben tennék. Az egyik lehetséges árstruktúra a játék percenkénti játékideje, a szolgáltatási hitel blokkok felhasználásával; két árszint lenne elérhető, GTX 1060 és GTX 1080 osztályú teljesítménnyel.

Az Nvidia olyan felhasználók felé irányította ezt a szolgáltatást, akik saját maguk által vásárolt játékokat szeretnének játszani a velük nem kompatibilis számítógépeken, például laptopokon és alacsony szintű képességekkel rendelkező számítógépeken. Ezt az árstruktúrát soha nem vezették be. Ehelyett az Nvidia két tagsági opciót mutatott be – Ingyenes és Alapító – 2020 február 4-én, amikor a GeForce NOW hivatalosan befejezte a béta időszakot.

Az Nvidia 2017 márciusában jelentette be a szolgáltatás tervezett bétaverzióját

de azt csendben törölték. Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezérigazgatója 2017 májusi eredményjelentésében elárulta, hogy “valamikor hamarosan” bétát tartanak, de a társaság “még évek óta távol van attól, hogy képes legyen megtalálni a megfelelő egyensúlyt a költség és a szolgáltatás minősége között. a játék-PC virtualizálásának terjedése. ”

A szolgáltatást a nagyközönség számára 2020. február 4-én indították el, általában pozitív értékelésekkel a rivális Stadia streaming szolgáltatáshoz képest, akik azonban sajnos kizárólagos szerződést kötöttek több céggel, köztük a Rockstar Games-el, aki a Grand Theft Auto és a
Red Dead Redemption franchise-t átvitte és 2020 júliustól nem érhető el a GeForce NOW-n. Így akinek megvan pl. a GTA 5 steamen, annak Stadiara is külön meg kell venni, ami egy kisebb forradalmat indított az Nvidia fórumokban, egyelőre azonban nincs változás az ügyben.

 

Szerencsére azonban..

a Ubisoft játékok mindegyike, többek közt a Far Cry, a The Division és az Assassin’s Creed szériát is megtalálhatjuk, illetve a CD Projekt RED által fejlesztett és meglehetősen kalandosan megjelenő Cyberpunk 2077-el is darálhatjuk Night City kiber-gengsztereit.

geforce now

Itt található az Nvidia GeForce Now hivatalos honlapja, ahonnan le is tölthetjük a klienst.

 

iOS rendszerre sajnos jelenleg nem elérhető az applikáció, de az Nvidia leleményesen kikerülte az App Store-t. Hogy iPhone készülékeden is játszass, kövesd az alábbi lépéseket:

Először nyisd meg a következő linket az iPhone készüléked Safari(!!) böngészőjében:  play.geforcenow.com

geforce now ios rendszerre

 

További hasznos cikkeket itt találhatsz.