autogén tréning tanfolyam online
Hasznos linkek

Autogén tréning a hatékonyabb tanulásért

Autogén tréning egy relaxációs technika, ami az érzéseinkre összpontosít. Segít a nyugalmi állapot elérésében és a pihenésben, hogy segítsen csökkenteni a stresszt és a szorongást.

 

Bármennyire is jó dolog a tanulás, illetve szeretünk, vagy épp nem szeretünk tanulni…

A vizsgák és egyéb számonkérései formák gyakran elég nagy stresszel járnak, hiszen fontosnak tartjuk azok megfelelő teljesítését. Viszont ennek előzményeiben, azaz például a vizsgára történő felkészülés ennél még sokkal fontosabb. Fontos hogy a megfelelő lelkiállapotban legyünk, kipihenve, aminek előfeltétele például a pihentető alvás és az ébren eltöltött kikapcsolódásunk minősége is.

A stresszt valahogy oldanunk kell, erre egy remek módszer az Autogén tréning, amely segítségével átvehetjük az irányítást a stressz és a stresszforrások kezelése felett.

 

Az Autogén tréning története röviden

Johannes Heinrich Schultz német pszichológus az 1920-as években egy autista képzést fejlesztett ki. Célja, hogy a stressz fizikai kifejeződését relaxációs gyakorlatok alkalmazásával célozza meg, hogy bizonyos szintű ellenőrzést szerezzen ezek felett a folyamatok felett.

Jelenleg, ezt a technikát gyakran használják együtt kognitív viselkedési terápiákkal, mint egy önálló eszköz, hogy segítsen az embereknek megbirkózni a stressz kártékony hatásaival.

 

Az autogén képzés előnyei

A legtöbb relaxációs technika célja, beleértve az autogén képzést is, hogy ösztönözze a természetes relaxációs választ a szervezetben a légzés lassításával, a vérnyomás csökkentésével és végső soron a fokozott jólét érzésével.

Míg eredetileg kifejlesztett autogén képzés egy módja annak, hogy megtanítsa az embereket, hogyan tudják ösztönözni a fizikai kikapcsolódást.

A relaxációs képzés, beleértve az autogén képzés, következetesen és jelentősen csökkentheti a szorongás egyes tünetei. Az autogén képzés a napi stressz kezelésében is hasznos és még a pánikrohamok során is hasznos lehet.

Ha érdekel mélyebben is az autogén képzés és a relaxáció kattints… Más hasznos információk itt.