Fantasztikus Street Art példák1
Érdekesség

Lenyűgöző példák az utcai művészetre – Street Art 1.

Az a hozzáállás, hogy a művészetet csak a galériákban kell látni, már a végét járja. Ez a kreatív street art hatalmas gyűjteménye megmutatja, hogy a város talán a legjobb vászon!

Az utcai művészet nem hivatalos és független képzőművészeti alkotás, amelyet nyilvános helyeken hoznak létre a nyilvánosság számára. Az utcai művészethez a “független művészet”, a “poszt-gráffiti”, a “neo-gráffiti” és a gerillaművészet fogalmak kapcsolódnak.

 

Minden fal, kerítés vagy oszlop műalkotássá alakítható.

Mosolyt csal és felvonja a szemöldököt. Közelebb áll az emberekhez, mint a legjobb festmény vagy installáció, amelyet egy művészeti galériában mutatnak be.

Ugyanakkor azonban a rossz street art tönkretehet egy nagyon szép belvárosi épületet, ami miatt minden környék lepusztultnak és barátságtalannak tűnik. Ezért lesz mindig vita arról, hogy ez művészet vagy vandalizmus.

Most nézd meg ezt a néhány street art példát az utcai művészetre. Hogyan lehet valami ilyen szép és kreatív dolog bűncselekmény?

 

Fantasztikus Street Art példák

Az a hozzáállás, hogy a művészetet csak a galériákban kell látni

Az utcai művészet a műalkotások olyan formája, amelyet nyilvánosan helyeznek el a környező épületeken, utcákon, vonatokon és más, nyilvánosan látható felületeken. Sok esetben gerillaművészet formájában jelenik meg, amelynek célja, hogy személyes véleményt nyilvánítson arról a társadalomról, amelyben a művész él.

Az utcai művészet a műalkotások olyan formája, amelyet nyilvánosan helyeznek el a környező épületeken, utcákon, vonatokon és más, nyilvánosan látható felületeken

A munka a graffiti és a vandalizmus kezdeteitől eljutott az új módozatokig, ahol a művészek üzeneteket vagy egyszerűen csak szépséget közvetítenek a közönségnek.

A munka a graffiti és a vandalizmus kezdeteitől eljutott az új módozatokig, ahol a művészek üzeneteket vagy egyszerűen csak szépséget közvetítenek a közönségnek.

Egyes művészek az “okos vandalizmust” arra használják, hogy felhívják a figyelmet társadalmi és politikai kérdésekre, míg más művészek a városi teret személyes műalkotások bemutatására használják. A művészek értékelhetik azokat a kihívásokat és kockázatokat is, amelyek a tiltott műalkotások köztereken való elhelyezésével járnak.

Egyes művészek az okos vandalizmust arra használják, hogy felhívják a figyelmet társadalmi és politikai kérdésekre

Közös motívum, hogy a nyilvános teret kihasználó formátumban történő művészeti alkotás lehetővé teszi az egyébként jogfosztottnak érző művészek számára, hogy sokkal szélesebb közönséget érjenek el, mint azt más stílusok vagy galériák lehetővé tennék.

a nyilvános teret kihasználó formátumban történő művészeti alkotás lehetővé teszi az egyébként jogfosztottnak érző művészek számára

Míg a hagyományos graffitiművészek elsősorban festékszóró spray-t használtak munkáik elkészítéséhez, az “utcai művészet” más médiumokat is magában foglalhat, mint például a LED-művészet, a mozaikcsempézés, a stencilművészet, a matricaművészet, a fordított graffiti, a “Lock On” szobrok, a búzapasztázás, a woodblocking, a fonalbombázás és a sziklabalanszírozás.

streetart

Az új médiaformák, például a nagy városi épületekre történő videovetítés egyre népszerűbb eszköz az utcai művészek számára – és az olcsó hardver és szoftver elérhetősége lehetővé teszi, hogy az ilyen műalkotások versenyképesek legyenek a vállalati reklámokkal.

az ilyen műalkotások versenyképesek

A művészek így a személyi számítógépeikről ingyenesen alkothatnak művészetet, ami a vállalatok profitjával versenyez.

streetart

Kedvet kaptál fotózni a város érdekességeit? Használj ingyenes képszerkesztőket a csinosításhoz.

Képek forrása: Pinterest